dette finner du rundt oss

I nabolaget

Vi oppfordrer deg til å bli kjent med nabolaget vårt i løpet av oppholdet ditt. Det er mye å velge i, og vi anbefaler deg uansett å ta turen ned til Lillehammer sentrum. Nedenfor har vi i tillegg samlet noe av det vi mener du bør få med deg, både av restauranter og uteliv, bymiljø og natur. I tillegg har vi en stor oversikt over de ulike aktivitetene du kan delta på når du er på Lillehammer.

Mesnaelva

Elven som renner gjennom byen vår heter Mesna, og i gammel  tid ble den brukt som energi kilde til byens industri. I dag ligger den vakkert til rett på utsiden av hotellet. Fyll gjerne opp termosen, ta turen ut i skogen og nyt roen under suset fra elven. Et populært område også for byens innbyggere.

Svarga

Marcello Haugen (f. 1879 d. 1967) bodde på Svarga, han var en av dalens klarsynte. Hit kom folk fra fjern og nær for å bli helbredet eller finne «kua» som var blitt borte. Huset ligger idyllisk til, og er i dag i privat eie. Turen opp til Svarga langs elven er fantastisk fin og passer for store og små.

Kanalen

På toppen av VIP-veien, som fører opp til hoppbakkene, finner du kanalen. Gå en tur langs bredden bort til den nye badeplassen. Videre innover i skogen er det mange turstier, en gapahuk og bålplasser; bare følg gangstien innover. Ta med pølser i sekken og kakao i termosen for en fin pause. Spør oss gjerne om andre fine turer!

Lillehammer sentrum

Byen vår er kjent som en unik by med sitt sjarmerende handelsmiljø, rike kulturliv og sine herlige lune atmosfære. Den gamle trehusbebyggelsen gjør at gågata er byens hovedpulsåre, og har  hatt bystatus helt siden 1842. Fra hotellet bruker du ca 8 minutter til fots ned til sentrum.

Maihaugen

Norges største friluftsmuseum ligger i gangavstand fra oss. Her er det 200 bygninger fra ulike tidsepoker, utstillinger og spisesteder. Du får flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne. Sigrid Undsets hjem tilhører også Maihaugen, men ligger kun noen hundre meter fra hotellet.

Olympia-parken

 

Midt i de Olympiske anleggene fra 1994 og 2016 ligger hotellet vårt. Her er det kort vei til mange arenaer både sommer som vinter. Ta de 930 trappetrinnene opp til toppen av hoppbakken for å nyte utsikten.

Birkebeineren er et koselig hotell med fantastisk beliggenhet på Lillehammer. Her kan du føle deg hjemme, selv om du er borte. Slå deg ned i peisestua med en bok, og sitt med bena i sofaen hvis du vil. Her skal du kose deg!

Velkommen til oss!

Birkebeineren

Birkebeinervegen 24, 2618 Lillehammer