Overnatting Sjusjøen

Sjusjøen er et fantastisk sted både sommer som vinter. Fylt med flotte turmuligheter til fots, på sykkelsetet eller i kano, kan området utforskes på mange mulige måter, og du kan velge mellom en rekke merkede turstier og sykkelruter. Er du en erfaren syklist og ønsker en utfordring, kan Sjusjøen Mountain Bike Park være noe du kan bryne deg på.

Kåret til Norges beste langrennsdestinasjon flere år på rad, med om lag 350 km med skiløyper i høy kvalitet, er Sjusjøen et vinterparadis for deg som ønsker langturer på ski i vakker natur. 25 minutter fra Sjusjøen ligger Lillehammer. En by det er perfekt å bo i hvis du ser etter overnatting Sjusjøen. Det Sjusjøen ikke har, finner du her og er du på utkikk etter det perfekte overnattingsstedet, vil Birkebeineren Hotell være stedet du leter etter. Her kan vi tilby rimelige priser med det vi tør påstå vil være den hyggeligste staben du vil møte under din ferie eller treningsopphold.

Nå lurer du sikkert på hvorfor du skal velge å legge din overnatting til Lillehammer når du ser etter overnatting Sjusjøen? Vi forteller deg hvorfor. Følelsen av å reise ett stykke før man setter på seg skiene er alltid en opplevelse i seg selv. En kort, men hyggelig biltur på totalt 25 min er den perfekte mentale forberedelse til en herlig tur ut i naturen. I bilen kan du legge fra deg stress og mas, og nyte skogsutsikten på vei opp til Sjusjøen. Vi ligger kun 18 km fra Sjusjøen, og vi er ett hotell med en lang historie og erfaring innen det å ha besøk av idrettsutøvere, ivrige skientusiaster og alle imellom. Med en beliggenhet rett nedenfor de olympiske hoppbakkene Lysgårdsbakkene, er dette ett sted man absolutt burde besøke om du har interesse for vintersport. Her vil du få mer enn bare gode skiløyper og du vil få en feriefølelse under ditt vinter- eller sommeropphold. Fra hotellet vårt er det en kort biltur til Sjusjøen med sitt eldorado av flotte løyper, og en kort gåtur til Lillehammer by hvor du kan oppleve ett hav av mat- og kulturopplevelser. Lillehammer er en by fylt av mennesker med like interesser som deg selv og ett miljø som kan fortelle deg om alle de gode ski- og sykkelløypene som er verdt å prøve mens du er på besøk i byen. Dette kan vi i resepsjonen fortelle deg om, og vi kan anbefale andre flotte tur- og skiområder når du er fornøyd med hva Sjusjøen har å by på.

Hver dag du kommer tilbake fra nydelig ski-, gå- eller syjkkelturer på Sjusjøen vil du alltid få en god følelse så fort du går gjennom inngangsdøren vår. I tillegg til våre vanlige hotellfasiliteter har vi i tillegg en skibod der du har muligheter for å preppe skiene til neste dag. Kanskje frister det med en opphold i en varm badstue, etterfulgt av en varm kopp kaffe eller kakao? Nyt de resterende timene av dagen i hyggelige rom og leiligheter, før du våkner til nok en god frokost og en ny dag med tur- og skiopplevelser.

Velger du å legge din overnatting Sjusjøen til Birkebeineren Hotell, vil du være gjest på byens eneste privateide hotell. Vi som jobber her er utelukkende opptatt av at du skal få et fint opphold hos oss, døgnet rundt. Med gratis parkering og lademuligheter for elbiler, er hotellet perfekt plassert i Lillehammer med nærhet til alt av butikker og byliv. Samtidig har du et stille og behagelig sted å være der du kan føle deg som hjemme og drikke så mye gratis kaffe, kakao og te du ønsker.

Her på Birkebeineren Hotell tilbyr vi dobbeltrom, store dobbeltrom, superiorrom og leiligheter. Vi er derfor sikre på at det finnes ett rom som passer for deg og ditt ønske. Er dere en vennegjeng, et lag eller en familie som er på utkikk etter overnatting Sjusjøen vil leilighetene her på Birkebeineren Hotell være perfekte for dere.

Leilighetene våre kan tilby soveplasser for opptil 8 personer på 60 kvm. Her er det 2 bad, 3 soverom og en stue og kjøkken i en åpen løsning. Eget kjøkken med alt av kjøkkenredskaper gjør det enkelt å tilberede ett godt måltid. Etter maten kan dere sitte ute på balkongen som finnes i leilighetene som ligger i toppetasjen eller ute på terrassen i leilighetene i underetasjen. Med totalt 40 leiligheter kan dere være så mange dere ønsker, og vi vil fortsatt få plass til dere alle sammen. Et opphold hos oss er perfekt for dere som ønsker å være sammen i hyggelige omgivelser, og som samtidig ønsker å ha en sjarmerende by å utforske i kun kort gåavstand fra utgangsdøra. Her kan bilen parkeres rett utenfor døra og du kommer deg lett av sted til nye tur- og skiopplevelser.

Standard dobbeltrommene våre er på mellom 15 og 17 kvadratmeter, og de har enten en dobbeltseng eller to separerte senger. Her har dere TV med alt av tilkoblingsmuligheter og eget bad. Dette er et godt alternativt for par eller om du reiser alene.

De store dobbeltrommene våre er på mellom 32 og 35 kvadratmeter. Her har dere eget kjøleskap og vannkoker og en sofa som kan omgjøres til sovesofa. Rommene inneholder også et spisebord for 4 personer, og det er selvsagt TV på alle rom med alt av tilkoblingsmuligheter og Apple TV. Disse rommene passer perfekt hvis dere er en familie eller vennegjeng på 4 stykker og ønsker å oppholde dere i samme rom. Vår gode frokost serveres av kokkene fra klokken 07-10 hver dag, og alle hotellets gjester får frokost inkludert i sitt opphold.

Vår siste valgmulighet på overnatting er våre fineste rom som kalles superiorrom. Disse er i utgangspunktet relativt like som de store dobbeltrommene, men med det lille ekstra. Vil du kose deg litt ekstra hos oss når du er på utkikk etter overnatting Sjusjøen, vil superiorrommene være ett godt valg for deg. Husk at dette er rom det er høy etterspørsel etter, så vær tidlig ute med å bestille hvis du ønsker denne valgmuligheten.

Hvis du velger å legge din overnatting Sjusjøen til Birkebeineren Hotell i Lillehammer vil du ha en mengde aktiviteter du kan utforske etter en lang dag i ski-og turløypene på Sjusjøen. En kort 10 minutters gåtur ned fra hotellet fører deg til gågata i Lillehammer. Her finnes det mange fine butikker utenom de vanlige kjedebutikkene, i tillegg til flotte og sjarmerende restauranter, mange utesteder og andre kulturopplevelser. Ta en tur innom Lillehammer Kunstmuseum, se en god film i store kinosaler på Lillehammer Kino eller bruk hele kvelden på shopping og god mat. Mulighetene er mange i Lillehammers gater, og ønsker du enda flere butikker å utforske ligger Strandtorget kjøpesenter bare en kort gåtur fra Lillehammers gågate. Her finnes det også store parkeringsmuligheter hvis du ønsker å kjøre ned fra Birkebeineren Hotell.

Velger du Birkebeineren Hotell når du er på utkikk etter din overnatting Sjusjøen, kan du kanskje ta utfordringen med å gå Birkebeiner-løypa fra Sjusjøen til Lillehammer? Det er en meget populær langrennstur som er ca. 15 km lang. For å komme opp til Sjusjøen kan du ta buss fra Lillehammer som fører deg helt til langrennstadion ved Sjusjøen. Derfra kan du gå i en av verdens mest kjente langrennsløype før du kommer tilbake til Birkebeineren hotell hvor vi venter på deg med en god kopp med kaffe eller kakao, en kald øl eller et godt glass vin. Etterpå kan du jo for eksempel ta deg en tur i vår helt ny badstue for en varm og rolig stund. Kjøp deg en liten godbit i resepsjonen som lønn for dagens økt og legg deg tilbake i hotellets behagelige senger, før en ny dag med nye utfordringer venter på deg. Uansett hvor sliten du er vil vi alltid være et godt sted å komme tilbake til fordi her kan du senke skuldrene helt og føle deg som hjemme.

I hotellets nærområde ligger Olympiaparken. Her finnes det treningssenter, ishockeybaner, curlingbane, løpebaner og mer. En rekke arrangementer gjennomføres her hvert år, og aller mest kjent er nok Birkebeinerrennet som har målstrek ved Olympiaparken.

Rett nedfor hotellet finner man store fotballbaner og rett ovenfor hotellet ligger Lysgårdsbakkene. Her er det mulig å ta utfordringen på 932 trappetrinn for å komme seg til toppen hvor du kan nyte samme utkikk som hopperne hadde under OL i 1994. Ta med en matbit og en termos, og sett deg på tribunen for å få en flott utsikt over Lillehammer by. Dette er blant annet et yndet bildepunkt. Litt lenger bortenfor Olympiaparken finner du en dagligvarebutikk som er åpen fra 07-23 mandag til lørdag. Der finner du det du måtte trenge av mat og drikke hvis det er noe du ønsker å fylle på med som vi ikke har.

Her på hotellet har vi ett godt utvalg av drikkevarer som øl, vin, champagne og cider samt ett godt utvalg mineralvann og snacks som du kan ha lyst på etter lange dager i Sjusjøen. I tillegg har vi andre småting som kan være nyttige som f.eks hygieneprodukter eller kortstokk, eller annet du skulle trenge for å trives litt ekstra godt når du legger din overnatting Sjusjøen til Birkebeineren Hotell på Lillehammer.

Lillehammer by er merket som ett bærekraftig reisemål, og vi har i tillegg status som litteraturby. Vi har en spennende kulturhistorie og byen i seg selv gir en urban følelse. I sentrum finner man Lillehammer kunstmuseum, som er ett av landets ledende kunstmuseer. Kunstmuseet ligger i ett bygg tegnet av Snøhetta til OL i 1994. Vi i Lillehammer er fortsatt stolte over OL og i Lillehammer Olympiske Museum kan man se og føle på stemningen som engang var i byen. Mange av disse olympiske arenaene er fortsatt i bruk. Etter lange dager i ulike løyper og turterreng, kan du for eksempel ta turen til den olympiske bob- og akebanen for litt fart og spenning.

Maihaugen er Norges største friluftsmuseum og absolutt ett sted man burde besøke når man er i Lillehammer. Her finner man spennende aktiviteter, vakre omgivelser og opplevelser for hele familien. Stedet har om lag 200 bygninger fra 1200-tallet fram mot dagens arkitektur. Mange av byggene er åpne slik at du kan gå inn og titte. Her kan du også se Dronning Sonjas barndomshjem som hun bodde i fram til hun giftet seg med det som da var Kronprins Harald i 1968. På Maihaugen kan man også lære om utviklingen av hytter, fra seterliv til hytteliv. Kanskje finner du inspirasjon til egen hytte?

Alt i alt er grunnene til å velge Lillehammer mange når du er på utkikk etter overnatting Sjusjøen. På vårt koselige hotell får du sentral beliggenhet til både natur, sportsanlegg og by samtidig som vi har rolige omgivelser. Her får du god plass til å være alene, samtidig som du kan være sosial hvis du vil.

Når du ankommer hotellet vil du umiddelbart se en stor parkeringsplass som også har lademuligheter for el-bil. Når du går videre inn mot resepsjonen vil du bli møtt av en hyggelig resepsjonist som byr på en kaffe og som gjerne slår av en prat om skiløyper eller turterreng hvis du ikke ønsker å gå til rommet ditt med en gang. På rommet ligger det nødvendig informasjon om hotellet og området, dermed er mulighetene mange. Uansett hva du velger å gjøre vil frokosten stå klar til deg mellom 07 og 10 hver morgen. Våre ansatte er klare for å svare på alle spørsmål og henvendelser, her er det fritt frem for å spørre.

Det man kan gjøre på Sjusjøen, kan man som oftest gjøre enda mer av i Lillehammer og mulighetene er endeløse for at du skal kunne kombinere flotte turløpyer med en hyggelig byweekend enten du er på ferie eller treningstur.

Tog går det flere av til Lillehammer, både fra nord og sør. Lokalbusser går ofte og hele byen har sykkelløyper som gjør det enkelt for deg å utforske både by og nærliggende omgivelser på to hjul.

På Lillehammer har vi ting å se på, ting å gjøre for alle og enhver og vi kan gi deg en opplevelse av Norge som du sent vil glemme. Vi anbefaler deg derfor på sterkeste å benytte deg av de mange tilbud som byen har å by på. Det er nemlig ikke vanskelig å bli glad i byen, og de fleste som besøker oss her på Birkebeineren Hotell kommer tilbake. Det håper vi også at du gjør om hvis velger å legge din overnatting Sjusjøen her på hos oss.

Som en samarbeidspartner av Hunderfossen Eventyrpark og restaurantene og utestedene Brenneriet og Bryggerikjelleren, vil det falle seg naturlig å anbefale at dere bestiller et bord på Bryggerikjelleren restaurant i løpet av oppholdet hos oss. Her serveres noe av Lillehammers beste mat, i en flott og historisk restaurant med beliggenhet i et av de gamle bryggeriene i byen. Både restauranten, med sin fantastiske utforming, og maten er verdt et besøk.

Er du på besøk på Lillehammer med familien er det nesten obligatorisk å ta en tur innom Hunderfossen Eventyrpark. Her finnes en rekke aktiviteter både sommer som vinter.  Hunderfossen Eventyrpark ligger kun en kort 15 minutters biltur nord for Birkebeineren Hotell. Her finner man også Lilleputthammer, hvor voksne ser ut som kjemper og barna føler seg voksne i en miniatyrutgave av Lillehammer by. I Øyer, som huser Lilleputthammer, er det også søndagsåpne butikker.

Vi håper at dette gir deg lyst til å besøke Birkebeineren Hotell når du er på utkikk etter overnatting Sjusjøen. Selv om bilturen tar 20 minutter opp til ski- og sykkelløypene er det fullt mulig å ta en buss opp for å benytte en av de flotte løypene helt tilbake til Lillehammer. Ved å bo i Lillehammer får man en større opplevelse av området og du er plassert midt i sentrum av vinterparadiset. Et bedre plassert hotell enn Birkebeineren Hotell skal du lete lenge etter som utgangspunkt for alle dine aktiviteter.

Ta kontakt med oss når som helst på telefon eller epost for en hyggelig samtale eller gjør din bestilling på overnatting Sjusjøen på våre nettsider. Vi lover deg at vi gjør alt vi kan for at du skal ha ett flott opphold. Når du drar fra oss vil vi at du en dag kommer tilbake og vi håper du tenker det samme når du leverer fra deg nøklene og kjører hjemover.

Besøk byen som i 1994 arrangerte de 17. olympiske lekene, der du kan vandre gjennom noen av scenene fra den populære Netflix-serien «Lillyhammer» og oppleve en by som virkelig setter vintersport på kartet. Her i Lillehammer vil minnene om en flott by bli langvarig, og velger du samtidig å bo hos oss vil dette hotellet sørge for at minnene om de flotte skiløypene i Sjusjøen bli mer enn det eneste du husker. Forhåpentligvis vil du huske den flotte byen og det hyggelige hotellet med koselig ansatte som gjorde sitt beste for at du skulle ha det bra. Alt i alt håper vi du får ett langvarig minne om en tur til Sjusjøen og Lillehammer som var tvers igjennom flott.

Birkebeineren er et koselig hotell med fantastisk beliggenhet på Lillehammer. Her kan du føle deg hjemme, selv om du er borte. Slå deg ned i peisestua med en bok, og sitt med bena i sofaen hvis du vil. Her skal du kose deg!

Velkommen til oss!

Birkebeineren

Birkebeinervegen 24, 2618 Lillehammer