Vinterferie hos oss?

Snøkledd skog og frossede fossefall

Lillehammer på vinteren er ensbetydende med snø. Her er det snøsikkert, og det er mye å finne på i løpet av en ferieuke hos oss. Rett utenfor døren til hotellet ligger Mesnaelva, et kjært turområde for lokale på sommeren. På vinteren er det færre som går der, men desto mer å se på. De vakre fossefallene har nå frosset til is, og du går derfor fra isskulptur til isskulptur oppover langs elva. I skumringen kommer «blåtimen». Da farges skogen av Lillehammers kjente blå lys som markerer skillet mellom dag og kveld. Lyset er spesielt, fantastisk vakkert og gir skogen enda et særpreg. Ta gjerne turen både i dagslys og på kvelden: en tur opp langs elva med hodelykt i mørket er spennende for både store og små. Gi beskjed til oss litt i forkant, så kan vi lage klar en termos med kakao.

Ski eller kjelke?

Kanthaugen ligger rett ovenfor hotellet, og har en egen ski- og kjelkebakke. Tre kvelder i uken er heisen forbeholdt skikjørere, og i helgen er det kjelkekjøring som gjelder. Det er kun ett skitrekk, men når det snør står mange lillehamringer i heisen klare til å leke i upreppede nedfarter. Kjelkekjøringen går fort og er ikke for de aller minste barna. De litt større barna (inkludert de voksne) vil derimot ha det supert i bakken.

Andre muligheter

I Lillehammer og i området rundt finnes det en rekke ulike aktiviteter, både for store og små. Maihaugen ligger ti minutters gange fra oss. Hafjell eller Kvitfjell har supre muligheter for skikjørere. Hunderfossen Vinterpark er et eventyr for alle. En tur opp i Lysgårdsbakkene gir en fantastisk utsikt over Lillehammer. Aking i Kleivbakken, en stor akebakke som ligger fem minutter fra hotellet. Langrenn i noen av de fineste løypene i landet. Lillehammers gågate, Lillehammer Kunstmuseum, Lillehammer kino, Tyrili Klatresenter, Jorekstad Fritidsbad, Lekeland. Vi har nok å by på – spørsmålet er om du har satt av nok tid?

Mesnaelva frosset foss | Birkebeineren Hotel | Foto: Maihaugen
Kjelkekjøring i Kanthaugen | Birkebeineren Hotel | Foto: Lillehammer Olympiapark
Gågata Lillehammer | Birkebeineren Hotel

Birkebeineren er et koselig hotell med fantastisk beliggenhet på Lillehammer. Her kan du føle deg hjemme, selv om du er borte. Slå deg ned i peisestua med en bok, og sitt med bena i sofaen hvis du vil. Her skal du kose deg!

Velkommen til oss!

Birkebeineren

Birkebeinervegen 24, 2618 Lillehammer